„265 истории за икономика” е дългосрочна инициатива на Института за пазарна икономика (ИПИ), стартираща в началото на 2020 г., която цели да повиши знанието и разбирането за развитието на 265-те общини в България. Вярваме, че разговорът за състоянието на общините е в основата на регионалното развитие и качеството на живот в страната. Инициативата ще разпространява, визуализира и анализира множество данни за общинските икономики, голяма част от които ще бъдат публичнии свободно достъпни за пръв път.

Страницата на инициативата (265obshtini.bg), чрез своята интерактивна карта на България, дава инструмент за достъпно и разбираемо представяне на голямо количество данни на общинско ниво. Към всяка карта екипът на ИПИ публикува кратък анализ, който обяснява общата картина и коментира развитието на съответния показател. Отделнитекатегории и показатели, които могат да бъдат избрани от менюто до интерактивната карта, ще бъдат постоянно допълвани и актуализирани от ИПИ.

Инициативата на ИПИ „265 истории за икономика” е възможна благодарение на изключителната подкрепа на водещи компании и сдружения на бизнеса в страната. Екипът на ИПИ изказва признателност за подкрепата на Асарел-Медет, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Българска стопанска камара (БСК), КЦМ 2000, EVN България и ЛИДЛ България.

Медиен партньор на инициативата е Дарик радио.

Повече за ИПИ и регионалното развитие на страната виж на:
www.ime.bg / www.regionalprofiles.bg